Frutti di mare

Gondolom mindenki le tudja fordítani, ha máshol nem, pizzafeltétként találkozott már vele.

A tenger gyümölcseit tudom, nem mindenki kedveli. Elég furcsának hatnak a kis polipcsápok, meg a tintahaldarabok a magyar szem számára. Kicsit én is tartom a távolságot, de nem annyira, hogy ne kísérletezzek vele.

Spagettiszószt készítettem belőle.

Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott frutti di mare

5 evőkanál olívaolaj

2 dl főzőtejszín

2 gerezd fokhagyma

fél fej vöröshagyma

só,bors,babérlevél

2 evőkanál kukoricakeményítő

2 evőkanál szárított újhagyma

Egy serpenyőben olívaolajat hevítek és rádobom a kockázott vöröshagymát, majd a préselt fokhagymát is. A felengedett halféléket beledobom, ízesítem sóval, frissen őrölt fekete borssal és egy babérlevéllel.

Csak pár perc kell neki és már jó is. A főzőtejszínt elkeverem a keményítővel és ezzel összeforralom. Megszórom az újhagymával.

Kb.40 dkg spagettit félkeményre főzök, hogy még roppanjon és tálba szedem. Erre öntöm a finom szószt. Azon melegében tálalom.

Aki hozzájut friss alapanyagokhoz, bizonyára egész más ízű egytálételt kap. Mi beértük ennyivel 🙂

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »