Meggyes- gesztenyés sütemény

Valami gyors desszertet szerettem volna összeütni, mert szorított az idő. Kihúztam a fagyasztó fiókját és megakadt a szemem a két csomag gesztenyén.

Na, ez jó lesz tölteléknek, és kiemeltem őket onnan. Felolvasztottam (összesen fél kg) és elkevertem 10 dkg porcukorral, 1 rumaromával és annyi meggybefőtt-lével, ami kenhető masszává tette.

Kész a krém!

Tejfölös piskóta:

4 tojás

5 púpozott evőkanál liszt

4 evőkanál cukor

3 evőkanál olaj

1 evőkanál kakaópor

1 sütőpor

1 dl tejföl.

A tojásokat ketté választottam. Fehérjét csipetnyi sóval felvertem. A sárgáját a cukorral alaposan kikevertem, belecsurgattam az olajat és a tejfölt.

Végül a sütőporos liszt és a kakaó is belekerült.A fehérjét óvatosan beledolgoztam.

Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem 15 percig 160 °C-on.

Mikor kihűlt, kétfelé vágtam. Az alsó lapra kentem a krémet és rászórtam némi meggybefőttet.

Rákerült a lap másik fele, a maradék krémmel és némi reszelt csokival megkoronázva.

A gesztenyétől elég tartalmas, de ez tipikus téli eledel.

Csomagoltam a Debrecenbe induló  egyetemista fiamnak és a rá ott váró barátnőjének,Reninek.

Akiről kiderült:nem szereti a meggyet. Na, tessék! Hogy lehet nem szeretni?

Ezek a mai fiatalok 🙂

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »