Made in China

Akárhogy nézzük érdekes népség ez a kínai!

Sok mindent ADTAK ennek a világnak (harcművészet,porcelán,agyaghadsereg,papír,selyem,feng-sui,Nagy Fal,iránytű) csak ami így hirtelen eszembe jut, nem teljes a felsorolás, inkább szubjektív. És a legfontosabb, amivel én még csak ismerkedem: a taoizmus.

Müller Péter Jóskönyv-én keresztül manapság próbálom megérteni a Titkot. Csak az ilyen nehéznek tűnő “lélek-könyv”-ek elkezdésekor kishitű szoktam lenni: be tudom-e fogadni ezt a hatalmas tudást, amit évezredek alatt gyűjtöttek össze????Megértem-e, jól tudom-e értelmezni, oda tudok-e úgy figyelni, hogy kizárok minden mást?

A bajaimat, a kétségeimet, az eltérő,földhözragadt látásmódomat, a negatív tulajdonságaimat,a nagyon is földi vágyaimat.

Jelentem:próbálkozom.

Ma én annyit látok a kultúrájukból, hogy a kereskedő szellemű emberkék ebből az országból a világ minden szegletében ott vannak. Én kerülöm a kínai ruházati boltokat, a szagukat sem bírom. Rengeteg műanyag. Furcsa méretek.Ízléstelen stílusok. Silány minőség. Ezt lehet cáfolni, bizonyára vannak jó minőségű termékek is.

Fiam pl. tőlük rendelt telefont, rendkívül elégedett vele, itthon százezres nagyságrendben jutott volna csak hasonlóhoz.

Tehát : nem leszólni akarom őket.

A kínai konyhát példának okáért szeretjük. Rendkívül szűk szeletét ismerjük csupán, de az ízlik. Ha vásárolni megyünk, én mindíg savanyú-csípős levest eszek , hogy felspannoljam magam, ha elfáradok. Középső fiam meg végigeszi a választékot 🙂

A pirított tésztát itthon is készítem, kifejezetten kedvenc. Tegnap köretnek tojásos rizst főztem. Roppant egyszerű és finom.

Hozzávalók: 3 evőkanál növényi olaj

2 egész tojás

5 dkg rizs

só,bors,gyömbér

5 dl víz vagy húsleves

A rizst megpirítom az olajon, majd felöntöm kevés folyadékkal és úgy 3 percig folyamatosan kevergetem magas lángon. Aztán hozzáöntöm a többi vizet is és lefedve a legalsó lángon párolom. Üvegfedő alatt látom, mikor szívta magába a folyadékot. Ha ez megtörtént, felverem a tojásokat ,sózom,borsozom és kevés gyömbért reszelek bele.

Beleöntöm a készre párolt rizsbe és pár percig még együtt pirítom. Rögtön lehet tálalni, melegen finom.

Maradék rizst is újrahasznosíthatunk ilyen módon.

Nálunk ez gyakran probléma, mert Balu mindig dupla adagot főz ki tésztából és rizsből is, mint amennyit megeszik. Párszor már szóltam neki figyeljen oda, de még nem sikerült kinőnie ezt a gyakorlatot. A kedvét azonban semmi esetre sem szeretném elvenni a főzéstől,nem nyaggatom vele. Szerintem klassz,ha egy férfi a konyhában sem téved el, sőt!

Na, remélem egyszer majd a Kínai Nagy Falról csodálhatom meg az igazi Kínát. Persze, azt hallom, nagyon rossz minőségű a levegőjük, már szinte élhetetlenül. Mindenki autót akar venni, mert már megteheti, és ezt nem áldozzák be a jó levegőért (szerencsétlen üzlet).

Azt a pár napot én így is bevállalnám. Szóval, ha tervezi valaki az utazást és elvinne magával, szóljon bátran 🙂

Így pózolnék én is !!

Címkék: , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »