Aszalt paradicsomos csirkemell

Hiányzik az illatos,napsütötte paradicsom. Amit a boltokban árulnak, azt nem nevezném még zöldségnek sem. Valami íztelen,színtelen piros izé.Még szerencse, hogy van aszalt paradicsomom. Ha olyan a kedvem,csak úgy magában is eszegetem.

Kitaláltam, hogy a csirkemellet is biztosan feldobja, ezért nosza, kipróbáltam.

A végeredmény fantasztikus!

Hozzávalók:

1 kg csirkemell

8-10 szem aszalt paradicsom

1 evőkanál kakukkfű

5 evőkanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál kukoricakeményítő

2 dl főzőtejszín

só, frissen őrölt bors ízlés szerint

Az olívaolajon megpirítom a zúzott fokhagymát. Ez pillanatok alatt megvan, rádobom a közepes méretű darabolt húst. Sóval,borssal, kakukkfűvel ízesítem és folyamatos keverés mellett pirítom. 1 dl vízzel felöntöm és lefedve puhára párolom. A paradicsomokat beledobom, majd végül a kukoricakeményítővel elkevert főzőtejszínnel besűrítem

Sült burgonyával tálaltam. Villámgyorsan elfogyott!

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »