Túrós gnocchi aszalt paradicsomos mártásban

Oda kell figyelni a héten mit főzünk, csakis húsmentes és könnyű legyen!

Tegnap vöröslencse-főzelék, azelőtt mezei krumplis tészta, ma pedig egy újdonság szerepelt a menüben nálunk.

Molnár Ágitól lestem el az aszalt paradicsomos gnocchi-t, aminek rendhagyó a tésztája.

Ez olasz eredetű étel, ami legjobban a mi nudlinkra hasonlít, ami ugye lisztből és főtt burgonyából készül.

 A régi Rómában hagyományosan csütörtökön, azaz Jupiter napján ették, többnyire egyszerűen, vajjal fogyasztva, de mi a hét bármely napjára, bármelyik szósszal bátran ajánljuk! Na, milyen nap is van ma?

Ennél a fajtánál a burgonyát a túró váltja fel.

Hozzávalók:

50 dkg zsírszegény túró

25 dkg liszt (rétesliszt a legjobb)

2 evőkanál olaj (az aszalt paradicsomról öntsük le)

1 kávéskanálnyi só

2 tojás.

Ági színesítette petrezselyemzölddel, én ezt most kihagytam.

Mártás:

kb.8-10 szárított paradicsom, 2 evőkanál olaj róla

só,frissen őrölt bors ízlés szerint

1,5 dl paradicsomsűrítmény

pici cukor

A gnocchi hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk. Kissé ragadós tésztát kapunk. Ezért kell a továbbiakban vagy olajos, vagy tapadásmentes felületen dolgoznunk.  Én azt találtam ki, hogy  egy alufólia darabon dolgoztam.

A tésztából vettem egy adagot, közepesen vékony hengerré formáztam.Késsel felszabdaltam (úgy 2 cm-es darabokra), amit egy villával picit elnyomtam. Forró vízbe dobtam kis adagokban, ahol pár perc alatt a lobogó főzővíz a tetejére dobja őket!

Tálba szedem. Közben egyszerűen összeforralom a mártás hozzávalóit ( az aszalt paradicsomot kissé felvágva előtte).

Tálaláskor a szószt rászedem a túrós gnocchira, sajtot reszelek rá és megbolondítom kevés friss bazsalikommal.

Harmonikus,kellemes ízvilág! Az alaptésztát akár édesen is elkészíthetjük, kis mákkal tálalva. Mivel számtalan a variáció, egyelőre egyétek a mai ,csütörtökit!

Itt egy kis zene hozzá:

Címkék: ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »