Hagymás házi kenyér

Minap isteni illatok terjengtek a konyhámban. Nagy hagymarajongó vagyok, szag ide vagy oda!  Rágcsáljon utána mindenki friss petrezselyemlevelet, eltűnik !

Ha rágondolok a hagymasalátára, csorog a nyálam, beindul a pavlovi reflex!

Most kenyeret sütöttem házilag és abba került bele ez az egészséges zöldség.

A kenyér hozzávalói:

70 dkg fehér liszt

3 dkg élesztő

1 dl olívaolaj

1 nagy fej hagyma

kb.2 dl víz

1 evőkanál só

1 dl tej

1 tojás

pici cukor.

Az élesztőt a szokásos módon felfuttatom. (1 dl langyos tejben és pici cukorban)

A lisztbe kis mélyedést teszek, ebbe öntöm a felfutott élesztőt, a langyos vizet és az elhabart tojást.

A hagymát  kevés olívaolajon megfuttatom és a tésztához teszem a maradék olajjal együtt, s sózom.

Alaposan összegyúrom, majd letakarva duplájára kelesztem.

Lisztezett gyúrótáblán kerek formára nyújtom.

Kétoldalról feltekerem. Ezután összegöngyölöm . Ezt a fogást motoros konyhájából lestem el!

Ovális jénai tálba tettem bele, tetejét picit bevágtam.

Hideg sütőbe toltam, hogy még ott is legyen ideje kicsit kelni.

kb. 45 perc alatt sütöttem szép pirosra úgy 190ºC-os sütőben.

Picit pihentettem, majd rácsra téve hagytam kihűlni.

Az első csücsöknek erre nem volt ideje, mert nem bírtam kivárni és lekanyarintottam magamnak.

Vajjal és zsenge zöldhagymával azonmód magamévá tettem!

Ropogott a héja, a hagyma sercegett a fogam alatt, a vaj lassan ráolvadt!

Élvezkedtem rendesen!

Több, mint finom!

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »