A ribizli átlényegülése



Hétköznapi csodák a természetben és a konyhában is előfordulnak.

Íme az enyém: túrós-ribizlis sütemény leveles tésztából.

Hozzávalók:

2 csomag előhűtött leveles tészta

kb. 20 dkg ribizli

15 dkg barna cukor

2 evőkanál keményítő

50 dkg tehéntúró

2 tojás+1  db a kenéshez

kevés szárított citromhéj

fél citrom leve (ha kevésbé szeretjük a savanykás ízvilágot elhagyható, hisz a ribizli is elég fanyar)

némi vaníliarúdból nyert őrlemény

A túrót a cukorral a tojások sárgájával, citromhéjjal és – lével,a keményítővel és a vaníliaőrleménnyel laposan összedolgozom.

A tojások fehérjét felverem és óvatosan a túróhoz keverem.

A leveles tésztát kitekerem, de egyelőre nem húzom le róla a papírt. A felét óvatosan bevagdalom (nem vágom át teljesen, míg a másik felére ráhalmozom a tölteléket, vagyis a felét, mivel ez két tésztához elegendő adag.

Erre kerülnek a rubintszínű ribizliszemek.

Ráhajtom a beirdalt tésztát és oldalt alaposan lenyomkodom.

Felvert tojással megkenem, miután sütőpapíros lemezre átteszem, immár a saját papírja nélkül.

Ugyanezt eljátszom a másik tésztával.

Közepesen meleg sütőben kb. 30 perc alatt sül készre!

Porcukorral is tálalhatják a bátrabbak!

Jó étvágyat!

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »