A legjobb valami gyors, könnyű étel, ami véletlenül sem üli meg a gyomrunkat, s a legkevésbé sem nehezít el.
A friss fűszerek, alapanyagok felhasználása pedig elengedhetetlen.
Használjuk ki, hogy lehet napsütötte paradicsomot,gyenge újkrumplit, zsenge salátanövényeket kapni!
Ez az összeállítás véleményem szerint ideális ebédre és vacsorára egyaránt!
Gyömbéres csirkemell hozzávalói:
két egész csirkemell-filé (kb. 1 kg)
5 cm friss gyömbér
2 dl főzőtejszín
fél citrom leve
1 fej hagyma
friss petrezselyemlevél
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál keményítő
só,bors ízlés szerint.
A hagymát felkockázom, a gyömbért lereszelem. Olívaolajban mindkettőt megpirítom.
A csíkokra szelt mellehúsát rádobom, sózóm, borsozom.
Fehéredésig kevergetem, majd 10 percig lefedve párolom.
Ekkor felöntöm a tejszínnel, amibe belekevertem 1 evőkanál keményítőt.
Zöldpetrezselyemmel szórom, amivel el is keverhetem. A citromlevet tálalás előtt adom hozzá.
Kapros újburgonya:
fél kg újburgonya
1 csokor friss kapor
3 dkg vaj
só
kevés víz vagy húsleves
A megtisztított burgonyát egyenlő darabokra vágom.
A vajat felhevítem, erre dobom a zöldséget. Kavargatva megpirítom, majd felengedem kb.2 dl vízzel vagy húsleveslével. Sózom.
Lefedve párolom 5 percig. A fedőt levéve és időnként óvatosan megkeverve puhulásig készítem.
A végén után-sózom, ha szükséges, és friss kaporral koronázom!
Lenmagos saláta:
3 db közepes paradicsom
2 szál újhagyma
4 db kis uborka (szabadföldi, nem kígyó)
1,5 dl joghurt
1 evőkanál lenmag
1 evőkanál lenmagolaj
fél dl almaecet.
A zöldségeket feldaraboljuk, s dresszinget készítünk a többi hozzávalóból. Ezzel öntjük le a salátánkat. Hűtve fogyasszuk!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik