Gyömbéres csirkemell kapros újburgonyával, lenmagos salátával

Nyáron általában kerüljük a nehéz, lassan emészthető ételeket.

A legjobb valami gyors, könnyű étel, ami véletlenül sem üli meg a gyomrunkat, s a legkevésbé sem nehezít el.

A friss fűszerek, alapanyagok felhasználása pedig elengedhetetlen.

Használjuk ki, hogy lehet napsütötte paradicsomot,gyenge újkrumplit, zsenge salátanövényeket kapni!

Ez az összeállítás véleményem szerint ideális ebédre és vacsorára egyaránt!

Gyömbéres csirkemell hozzávalói:

két egész csirkemell-filé (kb. 1 kg)

5 cm friss gyömbér

2 dl főzőtejszín

fél citrom leve

1 fej hagyma

friss petrezselyemlevél

5 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál keményítő

só,bors ízlés szerint.

A hagymát felkockázom, a gyömbért lereszelem. Olívaolajban mindkettőt megpirítom.

A csíkokra szelt mellehúsát rádobom, sózóm, borsozom.

Fehéredésig kevergetem, majd 10 percig lefedve párolom.

Ekkor felöntöm a tejszínnel, amibe belekevertem 1 evőkanál keményítőt.

Zöldpetrezselyemmel szórom, amivel el is keverhetem. A citromlevet tálalás előtt adom hozzá.

Kapros újburgonya:

fél kg újburgonya

1 csokor friss kapor

3 dkg vaj

kevés víz vagy húsleves

A megtisztított burgonyát egyenlő darabokra vágom.

A vajat felhevítem, erre dobom a zöldséget. Kavargatva megpirítom, majd felengedem kb.2 dl vízzel vagy húsleveslével. Sózom.

Lefedve párolom 5 percig. A fedőt levéve és időnként óvatosan megkeverve puhulásig készítem.

A végén után-sózom, ha szükséges, és friss kaporral koronázom!

Lenmagos saláta:

3 db közepes paradicsom

2 szál újhagyma

4 db kis uborka (szabadföldi, nem kígyó)

1,5 dl joghurt

1 evőkanál lenmag

1 evőkanál lenmagolaj

fél dl almaecet.

A zöldségeket feldaraboljuk, s dresszinget készítünk a többi hozzávalóból. Ezzel öntjük le a salátánkat. Hűtve fogyasszuk!

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »