Duplacsokis mákos-meggyes torta

Ha kaptál fél kilónyi étcsokit, akkor nem kérdéses, hogy készítesz belőle valami finomságot.

Először csokoládé mousse-ban gondolkodtam, majd mivel lehűlt az idő, mégis a sütés mellett döntöttem.

Ebből a félkilós táblából egy kocka 5 dkg, szép vastag és fincsi!

A süteményhez 5 szelet,  ilyen szépséget használtam fel!

Hozzávalók:

25 dkg étcsoki (min. 50 %-os)

12 dkg darált mák

25 dkg vaj

10 dkg cukor

10 dkg liszt

fél teáskanál szódabikarbóna

rumos meggyszemek (befőtt)

1 kávéskanál fahéj

5 tojás.

A vajt a csokoládéval felolvasztom alacsony lángon, majd beleteszem a cukrot is. Folyamatos kevergetés mellett a cukrot is felolvasztom benne.

Akinek van türelme, vízgőz felett is olvaszthat!

A lisztet összekeverem a szódabikarbónával és fahéjjal ,valamint a mákkal.

A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét felverem.

A csokis masszát langyosra hűtöm, mehet bele a tojások sárgája, majd a mákos lisztkeverék.

Végül a felvert fehérjéket kell beleforgatni.

Kibélelek egy 26 cm-es kerek formát sütőpapírral, beleöntöm a csokis finomságot. Tetejét meghintem az aromás meggyel.

170 °C-on kb. 50 percig sütöm. Félidőben letakarom alufóliával, nehogy a teteje megégjen.

Kihűtve szeletelem, mert melegen nagyon nehéz elbánni vele.

Persze nem lehetetlen, ezt a fiaim bebizonyították. Még fotózás előtt elfogyott a negyede. De amikor kérdeztem ki evett, senki sem szólt 🙂

Csak csendesen, ne hallja senki más !

A lényeg: hatalmas sikert aratott!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »