Ha kaptál fél kilónyi étcsokit, akkor nem kérdéses, hogy készítesz belőle valami finomságot.
Először csokoládé mousse-ban gondolkodtam, majd mivel lehűlt az idő, mégis a sütés mellett döntöttem.
Ebből a félkilós táblából egy kocka 5 dkg, szép vastag és fincsi!
A süteményhez 5 szelet, ilyen szépséget használtam fel!
Hozzávalók:
25 dkg étcsoki (min. 50 %-os)
12 dkg darált mák
25 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
rumos meggyszemek (befőtt)
1 kávéskanál fahéj
5 tojás.
A vajt a csokoládéval felolvasztom alacsony lángon, majd beleteszem a cukrot is. Folyamatos kevergetés mellett a cukrot is felolvasztom benne.
Akinek van türelme, vízgőz felett is olvaszthat!
A lisztet összekeverem a szódabikarbónával és fahéjjal ,valamint a mákkal.
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét felverem.
A csokis masszát langyosra hűtöm, mehet bele a tojások sárgája, majd a mákos lisztkeverék.
Végül a felvert fehérjéket kell beleforgatni.
Kibélelek egy 26 cm-es kerek formát sütőpapírral, beleöntöm a csokis finomságot. Tetejét meghintem az aromás meggyel.
170 °C-on kb. 50 percig sütöm. Félidőben letakarom alufóliával, nehogy a teteje megégjen.
Kihűtve szeletelem, mert melegen nagyon nehéz elbánni vele.
Persze nem lehetetlen, ezt a fiaim bebizonyították. Még fotózás előtt elfogyott a negyede. De amikor kérdeztem ki evett, senki sem szólt 🙂
Csak csendesen, ne hallja senki más !
A lényeg: hatalmas sikert aratott!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik