Friss, ropogós kiflik fokhagymával, tejföllel sütve

Nem mondom, hogy reggelire, mert ez a házi péksütemény a nap bármely szakában jöhet! Reggel, délben, este.

Reggel illatos, gőzölgő teával és vajjal.

Délben sonkával és salátával.

Este pedig: körözöttel és zöldpaprikával.

Például.

Nyolc darabot sütöttem, abból hármat magában, úgy langyosan ettem. Mennyei!

Hozzávalók:

2 dl víz

1 dl tejföl

50 dkg liszt

2 tk. cukor

2 mk. só

1-2 gerezd zúzott fokhagyma

1/3 kocka friss élesztő

1/2  dl olívaolaj+

1 kanál liszt

Az élesztőt a langyos, cukrozott,olívaolajos vízben 1 evőkanál liszttel megszórva felfuttatom .

A lisztet átszitálom,sózom, belekeverem a langyos tejfölt és a zúzott, apróra vágott fokhagymát.

Mélyedést készítek a közepébe, ebbe öntöm az élesztőt.

Alaposan összedolgozom, majd letakarva egy órán át langyos helyen kelesztem.

Kilisztezett gyúródeszkán kinyújtom, négyfelé vágom, majd azokat is átlósan átmetszem. Így 8 db háromszög alakú tésztát kapok.

Ezeket egyenként feltekerem a háromszög talpánál kezdve, kifli alakban.

Megspriccelem vízzel, nagyszemű sóval szórom.

Hideg sütőbe rakom (sütőpapírral kibélelt sütőlemezen), és először alacsony hőfokon sütöm, hadd keljen még. Tíz perc után feljebb veszem a lángot, és készre sütöm.

A sütőből kivéve ismét átkenem vízzel, majd kicsit letakarom.

Ez a kifli a blogkóstoló 18. fordulójára készült,

Házias konyha tejfölös-fokhagymás kiflije volt az ötletadó.

Köszönet érte!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »