Tepertős pogácsa házi tepertővel.

A tepertő nem tartozik a divatos ételek közé, de ez engem teljesen hidegen hagy. Nagyon finom tud lenni!

A múltkoriban készített házi finomságból még maradt és pogácsában végezte.

Csodaszépen megpirultak, nem győztem sütni és persze enni!

Egyszerű a tésztája, annyi benne a fáradtság, hogy háromszor kell  hajtogatni és nyújtani.

Azonban érdemes, ettől lesz olyan szépecske.

A következőalapanyagok szükségesek hozzá:

50 dkg tepertő

50 dkg liszt

4 dkg élesztő

2 tojás sárgája +1 a kenéshez

só, őrölt bors ízlés szerint

kb. 4 dl tej

1 teáskanál cukor.

A lisztből a cukros tejben felfuttatott élesztővel és a tojások sárgájával, a tej hozzáadásával tésztát gyúrunk.

Hűtőben negyedóráig pihentetjük.

Ezután lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, megkenjük a tepertő harmadával.

Hajtogatjuk, majd ezt a műveletet még kétszer elvégezzük.

Amikor a tepertőt alaposan beledolgoztuk, elkezdjük kiszaggatni.

Én szépen bekockáztam a tésztát, sokkal jobban mutat, mint simán.

Sütőlemezre tesszük, megkenjük a tetejét.

200 °-os sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Címkék: , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »