Meggyes-diós kevert sütemény csokival gazdagítva.

Tudom, hogy őszt írunk, de az én spájzomban még volt egy hatalmas csokitojás. Senki hozzá sem nyúlt tavasztól, pedig nem kakaós bevonómasszából készült.

Épp itt volt az ideje, hogy megszabaduljak tőle, ezért a soron következő sütimbe egyszerűen beledobáltam, miután jól irányzott csapásokkal összetörtem.

Valahogy sikerült rávennem magam a diótörésre is, így diós-csokis-meggyes összeállítás készült.

Egyszerű kevert süti, semmi bonyolultság.

Hozzávalók:

2 tojás

20 dkg cukor

10 dkg vaj

2 dl joghurt vagy tej

15 dkg darált dió

20 dkg liszt

fél csomag sütőpor

egy citrom héja (kezeletlen)

maréknyi fagyasztott meggy a szóráshoz

10 dkg tejcsoki.

A tojásokat kikevertem a vajjal és cukorral, majd hozzáadtam a diót és a sütőporos lisztet.

A joghurt is belekerült,citromhéjjal ízesítettem és végül beleszórtam a csokit.

Kapcsos tortaformába öntöttem úgy, hogy előtte sütőpapírral kibéleltem.

Tetejét megszórtam a fanyar, savanykás meggyel.

Közepesen meleg sütőben kb. 50 perc sütés szükséges neki. Tűpróba elvégzése kötelező!

( Ha a közepébe beleszúrjuk a tűt, fogpiszkálót, húsvillát, hurkapálcikát….és arra már nem ragad tészta, megfelelően átsült.)

Remek ízvilágú sütemény, érdemes kipróbálni!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Címkék: , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »