Joghurtos málnatorta.

A fagyasztómban lehetőleg folyamatosan tartok málnát, mivel nagy kedvenc ez a gyümölcs nálunk.

Kiválóan bírja a mélyhűtést, tökéletesen megőrzi zamatát , ízét fagyasztva.

Egyszerűen tejjel és mézzel összekeverve tökéletes málnaturmixot kaphatunk, natúr joghurtba téve pedig friss, tartósítószermentes gyümölcsjoghurtot.

Süteményemnek ez a házi joghurt az egyik összetevője.

Hozzávalók:

1 nagy pohár natúr joghurt (500 gr)

20 dkg málna

2 evőkanál méz.

A hozzávalókat turmixgépben összekeverjük, és kész is.

Ha sütemény tetejére tesszük, mint jelen esetben is, akkor kerüljön bele 2 dl felvert tejszín és  1 csomag expressz zselatin fix .

Ez összefogja a joghurtot, nem lesz folyós állagú.

A sütemény alapja kakaós és az alábbi hozzávalókból áll:

 11 dkg vaj olvasztva,
25 dkg cukor,
csipet só,
1 kis pohár joghurt,
fél  pohár víz (kb. 1 dl),
3 tojás,
22 dkg liszt (szitálva),
1 teáskanál sütőpor,
1 tk szódabikarbóna,
1 csipet Bourbon vanília
2 evőkanál kakópor.
 
Minden hozzávalót alaposan elkeverünk és alsó gázlángon kb. 160°C-on 40-45 percig sütjük, kapcsos tortaformában.
Ha megsült hagyjuk kicsit kihűlni. Amint ez megtörtént, megszórjuk a még a formában lévő tésztát bőven málnával, úgy fagyosan.
Tetejére pedig rákenjük a joghurtos-tejszínhabos krémet.
Egy éjszakára kerüljön hűtőbe, csak utána vegyük le a tortaformát róla.
Mi már megkóstoltuk, amikor eszembe jutott, hogy ehhez tökéletesen illene a menta, így kiraktam mentalevelekkel, hogy szebben mutasson.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 
 
 
 
Címkék: , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »