Rakott tarja savanyú káposztával.

Egyszerű és nagyszerű- lehetne ez következő receptem mottója.

Semmi allűr, semmi nagyzolás. Egyszerű, de friss alapanyagokból szuper egytálétel.

Ő a savanyúkáposztás rakott tarja.

Egy tűzálló tálban kezdjük a munkát.

Olajat öntünk bele(kb 1 dl) és kis liszttel megszórjuk, erre kávéskanálnyi pirospaprikát szórunk.

Egy kilónyi jófajta, megért savanyú káposztával és 1 kilónyi csont nélküli nyers tarjával dolgozunk.

Egy réteg húst leteszünk sütőtálunk aljába, és gondosan fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal.

Erre terítjük a káposztát, majd ismét hús következik. Felül káposzta legyen ismét, amit meghintünk pirospaprikával.

A sütőt 200 °C-ra hevítjük, a tálunkat lefedjük (alufólia is megfelel) és betoljuk a forróságba.

Csücsüljön itt kb. háromnegyed óráig. Ekkor a fedőt vegyük le róla és kicsit még ilyen módon izzasszuk.

A végeredmény egy tökéletes főétel: zamatos, illatos, laktató!

Tetejére tejfölt biggyesszen ki  úgy szereti!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!! https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Címkék: ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »