Diótorta csokis-mascarponés töltelékkel.

Idén gesztenyetorta helyett ezt a diótortát sütöttem az ünnepekre.

Nem érkezett rá panasz, szépen elfogyott.

Én mindent beletettem, mi szem-szájnak ingere, sőt: szeretettel sütöttem a családomnak.

Örültem, hogy végre együtt vagyunk mindannyian!!

A diós piskótát előre elkészítettem, hogy már csak meg kelljen tölteni a nagy napon.

Diós piskóta hozzávalói:

15 dkg darált dió

30 dkg liszt

15 dkg cukor

6 tojás

1 sütőpor

9 evőkanál víz.

A tojásokat kettéválasztva a fehérjéket felvertem, a sárgáját pedig kikevertem a cukorral.

A lisztet átszitáltam, belekerült a sütőpor. A sárgájához adtam a vizet, majd lassan adagolva a lisztet.

Végül belekerült a dió és a tojáshab.

180 °C-on 40 percig sütöttem. Tűpróba kötelező!

Csokis töltelék:

10 dkg étcsokoládé

1 dl tejszín 

5 dkg vaj

1 evőkanál kakaópor

5 dkg cukor

25 dkg mascarpone

1 evőkanál rum

1 narancs reszelt héja.

A csokoládét a tejszínen megolvasztjuk,jöhet bele a cukor, kakaó és vaj, alaposan összemelegítjük. alacsony lángon.

Langyosra hűtjük, mehet bele a reszelt narancshéj, a rum, végül a mascarpone.

A diós piskótát három lapra vágtam, és megtöltöttem.

Tetejét csokiforgáccsal és cukordísszel gazdagítottam.

Hedonisták tejszínhabbal tálalhatják.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Címkék: , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »