Télen jól jön egy kis vaspótlás a szervezetnek. A spenótról a hidegben sem kell lemondanunk, fagyasztott formában viszonylag olcsón hozzájuthatunk. Időnként pedig frisset is látok a Lidl polcain.
Kelt tésztát készítünk és krémsajttal, szezámmaggal felturbózzuk a zöldséges tölteléket.
A tésztám alapanyaga így néz ki:
60 dkg fehér liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 evőkanál cukor
2 dl étolaj
1 evőkanál só.
A szokásos módon felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. A lisztkeverékhez adjuk, az étolajjal meglocsoljuk, alaposan összegyúrjuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, kinyújtjuk lisztezett deszkán.
Rákenjük a tölteléket, amit a következőképp állítunk össze:
40 dkg spenót
25 dkg mascarpone
só, bors
1 evőkanál vaj,
5 dkg reszelt sajt
2-3 gerezd fokhagyma.
A vajon megfuttatjuk a fokhagymát.
A felengedett spenóthoz hozzáadjuk a krémsajtot, ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a vajas fokhagymát.
Ha túl sok levet enged a spenót, annak nagy részét öntsük le.
Megkenjük a tésztát vele, feltekerjük és ujjnyi vastag szeleteket vágunk. Ezeket sütőpapíros lemezekre rakjuk szép sorban, tetejét reszelt sajttal és szezámmaggal szórjuk.
Langyos sütőbe rakjuk, majd 10 perc után felvesszük 180 °C-ra.
Kb.30 percig sütjük. A sajt és a szezámmag ekkorra szépen megpirul.
Teával kiváló vacsora!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik