Spenótos tekercsek.

Télen jól jön egy kis vaspótlás a szervezetnek. A spenótról a hidegben sem kell lemondanunk, fagyasztott formában viszonylag olcsón hozzájuthatunk. Időnként pedig frisset is látok a Lidl polcain.

Kelt tésztát készítünk és krémsajttal, szezámmaggal felturbózzuk a zöldséges tölteléket.

A tésztám alapanyaga  így néz ki:

60 dkg fehér liszt

5 dkg élesztő

5 dl tej

1 evőkanál cukor

2 dl étolaj

1 evőkanál só.

A szokásos módon felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. A lisztkeverékhez adjuk, az étolajjal meglocsoljuk, alaposan összegyúrjuk. 

Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, kinyújtjuk lisztezett deszkán.

Rákenjük a tölteléket, amit a következőképp állítunk össze:

40 dkg spenót

25 dkg mascarpone

só, bors

1 evőkanál vaj,

5 dkg reszelt sajt

2-3 gerezd fokhagyma.

A vajon megfuttatjuk a fokhagymát.

A felengedett spenóthoz hozzáadjuk a krémsajtot, ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a vajas fokhagymát.

Ha túl sok levet enged a spenót, annak nagy részét öntsük le.

Megkenjük a tésztát vele, feltekerjük és ujjnyi vastag szeleteket vágunk. Ezeket sütőpapíros lemezekre rakjuk szép sorban, tetejét reszelt sajttal és szezámmaggal szórjuk.

Langyos sütőbe rakjuk, majd 10 perc után felvesszük 180 °C-ra.

Kb.30 percig sütjük. A sajt és a szezámmag ekkorra szépen megpirul.

Teával kiváló vacsora!

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Címkék: , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »