Csokikenyér

Ismét egy nagyszerű példa arra, hogyan lehet hasznosítani a maradék tojásfehérjét!

Most éppen 4 darab tojás fehérjéje árválkodott és várt felhasználásra nálam.

Dióval és csokoládéval párosítottam és a végeredmény kicsit hasonlít a püspökkenyérre. Csak sokkal finomabb!

Csokikenyér hozzávalói:

8 dkg étcsokoládé

4 tojásfehérje

6 dkg liszt

6 dkg dió darálva +2 dkg darabosan

10 dkg cukor

10 dkg vaj.

A  szobahőmérsékletű vajat elkeverjük a cukorral. A csokit lereszeljük, a diót ledaráljuk (8 dkg) és hozzáadjuk.

A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan a diós masszához adagoljuk.

Végül rászitáljuk a kevés lisztet. Ja, a durvára tört diót is rászórjuk! 🙂

Mivel ez nem ad ki egy egész nagy sütőformányi adagot, ezért közepes méretű edényben süssük meg.

Jelen esetben szilikonformát használtam, ami tökéletes, hiszen még kikenni sem kell.

180 °C-on kezdtem el sütni tíz percig, majd levettem a hőfokot kicsit és így sütöttem készre (kb.25 perc még).

Ha készen van, vegyük ki a formából és hagyjuk rácson hűlni. Aki nem bírja kivárni, amíg langyossá válik, számoljon azzal, hogy kissé morzsálódni fog.

A csodálatosan finom ízén azonban ez semmit sem ront!!

Vaníliafagylalttal tökéletes párosítás.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Címkék: , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »