A libacomb esete

Sült libacomb és régi-mai vágyak.

KEDVES JOCÓ!

De szeretnék gazdag lenni,

Egyszer libasültet enni,

Jó ruhába járni kelni,

S öt forintér kuglert venni.

Mig a cukrot szopogatnám,

Új ruhámat mutogatnám,

Dicsekednék fűnek fának,

Mi jó dolga van Attilának.

Ugye, hogy mindenki ismeri ezt a kedves verset József Attilától?

Érdekes dologra bukkantam a Költögető blog oldalán.

A mai fiatalok így írták  át a művet saját szájízük és kívánságaik alapján.

De szeretnék gazdag lenni

Új ruhában díszelegni

Cipőből lenne száz meg száz

Nyakláncokból egész ház.

Enyém lenne minden

Akarom, mert van rá pénzem

Kisautó – nem szép autó

Nagyot veszünk, aztán GO!

……………………

De szeretnék gazdag lenni

A pénzemből szépen élni

Nem csak magamra költeni

Szegényeken segíteni.

Míg a pénzt én megkeresem

Nem szórakozom, nem költekezem

Nem dicsekszem fűnek-fának

S amim van, felajánlom másnak.

……………………..

De szeretnék gazdag lenni

Ferrarival repeszteni

Michelin gumit feltetetni

Padlógázzal repeszteni.

Luxuskocsit tönkretenni

Lökhárítót jól megrúgni

A garázsba leparkolni

A büntetést kiperkálni.

…………………………….

De szeretnék okos lenni

Keresztrejtvényt megfejteni

Szóláncokat írogatni

A szavakat tudni, fújni.

Míg a tollat megkeresném

Kati nénit kérdezgetném

Dicsekednék: – Mami! Papi!

Milyen okos lány a Merci.

…………………………….

További verseket itt találhatsz: http://koltogeto.blog.hu/2011/04/17/de_szeretnek_gazdag_lenni_3

Érdekes, ugye? Négy felfogás, mutatja : milyen emberek is válnak mejd ezekből a most még általános iskolás ifjakból.

………………………………..

Nálunk Balu csak azt szerette volna, ha valami finom ebédet főzök.

Vettem két libacombot, ilyen minimál kiszerelésben árulták a kedvenc boltomban.

Gondoltam, elég lesz egy-egy fejenként hétköznapon. 

Hozzávalók:

2 db libacomb

6 evőkanál zsír (liba)

1 fej lilahagyma

2 dl vörösbor

1-2 gerezd fokhagyma

csipet szárított vagy friss rozmaring

só, ízlés szerint.

A combokat alaposan bekentem sóval, és kicsit állni hagytam. Megpucoltam a hagymákat, a lilát karikára, a fokhagymát apró darabokra szeltem.

A zsiradékot alaposan felhevítettem és megdinszteltem benne a kétféle hagymát. Ezután beledobtam a combokat, amiknek bevagdostam a bőrét, hogy jobban kiengedje a zsírját.

Mindkét oldalán átsütöttem hírtelen. Ekkor lejebb vettem a hőt, fűszereztem és beleöntöttem a vörösbort. Lefedve úgy 40 percig pároltam.

Közben nézegettem villával, puhul-e? Puhult szépen, s mire lefőtt a vörösbor, s csak a zsírja maradt, készen is lett a sült libacomb.

Balu reklamált, szerinte kevés volt, pedig jó sok krumplit sütöttem neki mellé.

Tanulság: legközelebb dupla adagot készítek, lehessen repetázni.

A zsírját utána napokig lehet kenyérre kenni és hagymával enni. Az is valami!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Címkék: , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »