Sült kacsacomb, sült céklával

A kacsacomb sütve nagyon finom tud lenni.

Ropogós, fűszeres bőr, omlós hús- kell ennél több?

Nincs benne semmi faxni, csak az egyszerű konyhai fortélyokat kell hozzá betartani.

Ha már így nekikészültünk, lássuk a hozzávalőkat:

8 db kacsacomb

1 dl húsleves/ víz/ fehérbor (vagylagos, mi van épp otthon)

só, bors

1 teáskanál kakukkfű és rozmaring.

A fentebb felsorolt módon előkészítjük a combokat, és egy magas falú edénybe helyezzük befűszerezve, beirdalva, bőrével lefelé. Ráöntjük a folyadékot és alufóliával befedjük. Kb 170 °C-on puhára sütjük úgy bő egy óra alatt. Ekkor levesszük a fóliát róla és kicsit emelve a hőt, megpirítjuk.

Közben a céklát is betoljuk a sütőbe, a kacsa mellé, amit így készítünk el:

Egy nagy fej céklát meghámozunk, feldarabolunk. A sütőedényében (én szilikonos formát használtam) megsózzuk, borsozzuk, rászórunk fél teáskanálnyi rozmaringot. Összerázzuk, hogy mindenhol érjék a fűszerek. Azután már csak két evőkanál balzsamecettel és 4 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk és mehet is a kacsa sütőtálja mellé ( ha befér). Őt elég a kacsasütés utolsó félórájában melegre tenni.

Így egyszerre sül meg a két finomság, s már lehet is tálalni.

Illik hozzá még a krumplipüré és bármilyen vegyes saláta is!

A tepsiben nekem ebből a mennyiségű kacsacombból kb. 1 dl zsír is kisült, amit betettem a hűtőbe. Jó is lesz az kenyérre kenve paprikával és paradicsommal!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Címkék: , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »