Ropogós, fűszeres bőr, omlós hús- kell ennél több?
Nincs benne semmi faxni, csak az egyszerű konyhai fortélyokat kell hozzá betartani.
Ha már így nekikészültünk, lássuk a hozzávalőkat:
8 db kacsacomb
1 dl húsleves/ víz/ fehérbor (vagylagos, mi van épp otthon)
só, bors
1 teáskanál kakukkfű és rozmaring.
A fentebb felsorolt módon előkészítjük a combokat, és egy magas falú edénybe helyezzük befűszerezve, beirdalva, bőrével lefelé. Ráöntjük a folyadékot és alufóliával befedjük. Kb 170 °C-on puhára sütjük úgy bő egy óra alatt. Ekkor levesszük a fóliát róla és kicsit emelve a hőt, megpirítjuk.
Közben a céklát is betoljuk a sütőbe, a kacsa mellé, amit így készítünk el:
Egy nagy fej céklát meghámozunk, feldarabolunk. A sütőedényében (én szilikonos formát használtam) megsózzuk, borsozzuk, rászórunk fél teáskanálnyi rozmaringot. Összerázzuk, hogy mindenhol érjék a fűszerek. Azután már csak két evőkanál balzsamecettel és 4 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk és mehet is a kacsa sütőtálja mellé ( ha befér). Őt elég a kacsasütés utolsó félórájában melegre tenni.
Így egyszerre sül meg a két finomság, s már lehet is tálalni.
Illik hozzá még a krumplipüré és bármilyen vegyes saláta is!
A tepsiben nekem ebből a mennyiségű kacsacombból kb. 1 dl zsír is kisült, amit betettem a hűtőbe. Jó is lesz az kenyérre kenve paprikával és paradicsommal!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik