A fölöttébb végletes időjárás ellenére a paradicsom módfelett belehúzott, és érik erőteljesen.
Ilyen szépecske a koktélparadicsom:
És íme az ökörszív paradicsom, ami nagy kedvencem, hiszen alig találok benne magot:
Kéretik nem nevetni, de ezt a kis édest is a kertben találtam, el is neveztem Pinokkiónak. Senkinek sincs szíve megenni.
A paradicsomos húsgombócnál maradva azonban lássuk a receptet!
Húsgombóc hozzávalói:
60 dkg darált sertéslapocka vagy comb
15 dkg riso roma vagy egyéb nagyszemű rizs
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál só
2 tojás
kis fej vöröshagyma
4 evőkanál olívaolaj
fél kávéskanál őrölt bors és fűszerpaprika.
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk a hagyma és az olaj kivételével. A hagymát apróra vájuk, megdinszteljük a forró olajon és úgy adjuk hozzá a masszához. Vizes kézzel helyes gombócokat formázunk belőle, és beledobjuk egyesével egy liter sózott vízbe.
Lefedve fél óráig alacsony lángon főzzük.
Közben elkészítjük a hozzávaló paradicsompürét.
Paradicsompüré hozzávalói:
1 kg paradicsom átpasszírozva
5-6 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál liszt
2 dl víz
1-2 zöldpaprika.
A felhevített olajban megpirítjuk a lisztet, és felöntjük a hideg vízzel. Hozzá keverjük a paradicsomot és beízesítjük.
A paprikát nagyobb darabokban belevágjuk, finom ízt kölcsönöz az ételünknek. Amikor felforrt, ráöntjük a húsgombócokra és fedő nélkül még félóráig rotyogtatjuk.
A főzési idő vége felé egy gombócot vegyünk ki, vágjuk ketté, ha kellőképp puha
Én egyszerű főtt burgonyával tálaltam, de akár friss kenyérrel is finom lehet, hisz nagyszerűen lehet vele tunkolni!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik