Retró búzadarás mandula

Anyukám gyermekkoromban sokszor készítette. Én magam még nem, mostanában jutott eszembe. 

Nem kell sütni, tíz perc alatt összeállítható. Nem tudom mennyien ismerik, még sosem láttam fenn a neten.

Gondoltam ezért megosztom veletek.

Mindössze négy hozzávaló szükséges. Elég nagy adag jön ki belőle, ezért a kevésbé kísérletező kedvűek elég, ha fél adagot készítenek. Mert vagy bejön a családnak vagy nem.

Hozzávalók:

40 dkg nyers búzadara

25 dkg vaj (puha)

20 dkg porcukor

1 zöld színű mandulaaroma.

A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk. Kicsit állni hagyjuk. Pihentetés után fogunk egy szép formájú ovális teáskanalat és belenyomkodunk egy adag masszát.

A szélesebb végétől kezdve kinyomjuk a kanálból és a domború végével fektetjük a tányérra. Ennyi és nem több, kész is a mandulánk.

Egy másik változat, amikor darált keksz és tej is kerül bele.

Hozzávalók:

15 dkg búzadara

150 ml tej

15 dkg porcukor

20 dkg háztartási keksz

10 dkg vaj

1 zöld mandulaaroma

Elkészítése:

A hozzávalókat kimérjük egy tálba. A grízt nem kell megfőzni.

Összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Ezután vagy a teáskanalas módszert választjuk, vagy egyszerűen gombócokat formázunk belőle.

Tipp: a búzadarát akár le is forrázhatjuk a tejjel, attól még jobban megdagad.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Címkék: ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »