Nemrég épp akkor toppantunk be anyósomhoz, amikor épp kivett a sütőből egy tepsi körtés-csokis sütit.
Mi lettünk az előkóstolók és természetesen ízlett. Mondta is anyósom, hogy írjam le a receptjét, de lusta voltam rá.
Csak eddegéltem a sütit békésen.
Most, amikor érik a körte, eszembe jutott, rátelefonáltam, és leírtam a receptet.
Szegénykém, olyan izgalomban volt, kétszer is megkérdezte: sikerült-e!
Igen, nagyszerűen!
Körtés-csokis sütemény hozzávalói:
45 dkg hámozott, darabolt körte
20 dkg étcsokoládé (50%-os)
225 dl tejszín
25 dkg cukor
12 dkg puha vaj
4 tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor.
A körtét egy deci vízben megpároljuk, amibe teszünk 1 evőkanál cukrot, bő csipet fahéjat és egy kevés aszkorbinsavat. Ez utóbbi megakadályozza, hogy megbarnuljon a körte.
A tojásokat kettévesszük, a fehérjét felverjük.
A sárgáját a cukorral kikeverjük.
A tejszínben a csokit felolvasztjuk.
Ha kicsit kihűlt, a cukros sárgájához keverjük, és hozzáadjuk a langyos vajat. Majd a sütőporos liszthez adagoljuk, s végül óvatosan belekeverjük a fehérjét.
Magas falú sütőedénybe tesszük, a tetejére ráhalmozzuk a megpárolt körtét. 180 °C-on 25-30 percig sütjük.
Ha kihűlt, kockákra vágjuk és jóízűen elfogyasztjuk.
Tipp: almával vagy birsalmával is elkészíthető!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik