Ha tartalmasabb levest szeretnénk, készítsünk bele tölteléket!
Tudom, sok helyen nem ismerik és furcsának találhatják, de mi szoktunk időnként tölteléket főzni a húslevesbe.
A megszokott zöldségek mellett nagyon finom, akár magában, akár a levesbe, akár a főtt hús mellé.
Töltelék hozzávalói:
4 szikkadt zsemle/ 5-6 szelet száraz kenyér
1 fej vöröshagyma
1-2 csirkemáj
2 evőkanál olaj
só, bors
3 tojás
1 csokor petrezselyemzöld.
A zsemlét beáztatjuk, majd alaposan kifacsarjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
A csirkemájat elkaparjuk vagy apró darabokra vágjuk.
A zsemlére ráütjük a tojásokat, fűszerezzük, hozzáadjuk a májat, a pirított hagymát és a petrezselyem zöldjét.
Alaposan összekeverjük.
Egy folpack darabot levágunk, a töltelék felét henger alakban ráhalmozzuk, szorosan összetekerjük és a két végét becsavarjuk.
A másik töltelékrésszel ugyanígy járunk el.
A forró húsleves tetejére tesszük, majd egy idő után megfordítjuk.
Ha kész, 15 percre betoljuk a sütőbe, vagy a mikró grill fokozatán kicsit megpirítjuk.
Szeletelve tálaljuk. Melegen és hidegen is finom.
Aki még nem kóstolta, érdemes tennie egy próbát.
Jó étvágyat hozzá!
P.s.: A folpackot ki lehet váltani saját magunk által varrt kis zsákkal, ami természetes, nem festett pamutból vagy lenvászonból készüljön (esetleg száda anyagból). Volt aki jelezte, hogy ez így nem túl egészséges műanyagban főzni!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Én cellofánpapírba teszem és úgy főzöm meg a levesben. Van amikor csak mint egy labdát összekötöm, van amikor rudat csinálok. Ha félig megfőtt kibontom és tovább főzöm a levesben, hogy átvegye a leves ízét.
Igen, ez a jobb megoldás, nagyi sem folpackban főzte 🙂
Én így láttam, hogy húslevesben főzik. 🙂
Nekem valaki a rizses zacskót ajánlotta, de tényleg, vászonból varrva-különösen ha valaki gyakran készíti-még jobb ötlet. Tetra anyagból is meg lehet szerintem csinálni.
Ha zacskóban van, akkor vízben is kifőhet.
Zemplénben gyakran készítik, kíváncsi lennék még hol népszerű az országban. 🙂
Nem minden megyében ismerik, én is szoktam készíteni, főtt hús mellé kiváló, de magában is jó.
Én hűtőzacskóba teszem,úgy fő meg a levesben.