Moha főz

Tölteléket a húslevesbe!

Ha tartalmasabb levest szeretnénk, készítsünk bele tölteléket!

Tudom, sok helyen nem ismerik és furcsának találhatják, de mi szoktunk időnként tölteléket főzni a húslevesbe.

A megszokott zöldségek mellett nagyon finom, akár magában, akár a levesbe, akár a főtt hús mellé.

DSC_0126

Töltelék hozzávalói:

4 szikkadt zsemle/ 5-6 szelet száraz kenyér

1 fej vöröshagyma

1-2 csirkemáj

2 evőkanál olaj

só, bors

3 tojás

 1 csokor petrezselyemzöld.

 

A zsemlét beáztatjuk, majd alaposan kifacsarjuk.

A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk.

A csirkemájat elkaparjuk vagy apró darabokra vágjuk.

A zsemlére ráütjük a tojásokat, fűszerezzük, hozzáadjuk a májat, a pirított hagymát és a petrezselyem zöldjét.

Alaposan összekeverjük.

Egy folpack darabot levágunk, a töltelék felét henger alakban ráhalmozzuk, szorosan összetekerjük és a két végét becsavarjuk.

A másik töltelékrésszel ugyanígy járunk el.

DSC_0110

 

A forró húsleves tetejére tesszük, majd egy idő után megfordítjuk.

DSC_0111

Ha kész, 15 percre betoljuk a sütőbe, vagy a mikró grill fokozatán kicsit megpirítjuk.

DSC_0116

Szeletelve tálaljuk. Melegen és hidegen is finom.

Aki még nem kóstolta, érdemes tennie egy próbát.

Jó étvágyat hozzá!

DSC_0118

DSC_0122

P.s.: A folpackot ki lehet váltani saját magunk által varrt  kis zsákkal, ami természetes, nem festett pamutból vagy lenvászonból készüljön (esetleg száda anyagból). Volt aki jelezte, hogy ez így nem túl egészséges  műanyagban főzni!

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pippi Harisnyás says:

    Én cellofánpapírba teszem és úgy főzöm meg a levesben. Van amikor csak mint egy labdát összekötöm, van amikor rudat csinálok. Ha félig megfőtt kibontom és tovább főzöm a levesben, hogy átvegye a leves ízét.

  2. Erika Szócsi says: (előzmény @Katarzis blog)

    Igen, ez a jobb megoldás, nagyi sem folpackban főzte 🙂

  3. Erika Szócsi says: (előzmény @Kokusz)

    Én így láttam, hogy húslevesben főzik. 🙂

  4. Katarzis blog says:

    Nekem valaki a rizses zacskót ajánlotta, de tényleg, vászonból varrva-különösen ha valaki gyakran készíti-még jobb ötlet. Tetra anyagból is meg lehet szerintem csinálni.

  5. Kokusz says:

    Ha zacskóban van, akkor vízben is kifőhet.

  6. Zemplénben gyakran készítik, kíváncsi lennék még hol népszerű az országban. 🙂

  7. Román Mihályné says:

    Nem minden megyében ismerik, én is szoktam készíteni, főtt hús mellé kiváló, de magában is jó.
    Én hűtőzacskóba teszem,úgy fő meg a levesben.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!