Minap kacsamellet vásároltam, ami nem túl gyakran történik.
Kissé eltértem a hagyományos rozéra sütéstől, de nekünk ízlett a végeredmény.
Fűszeres kacsamell hozzávalói:
2 db tisztított kacsamell
só, bors
kakukkfű
rozmaring
majoránna.
A kacsamelleket hideg vízben átmossuk, majd szárazra töröljük.
A bőrét beirdaljuk kockásra.
Megsózzuk mindkét oldalát.
A bőrös oldalára borsot, kakukkfüvet, rozmaringot és majoránnát szórunk.
Egy serpenyőt felhevítünk és a bőrös oldalával lefelé kezdjük meg a sütést erős tűzön.
Öt perc után megfordítjuk a húst és azt is sütjük 5 percig.
Ha letelt az idő, mérsékeljük a tüzet és mindkét oldalát még 15-15 percig sütjük.
Kivesszük a serpenyőből, alufóliával letakarjuk és pihentetjük negyed óráig.
A rostokra merőlegesen felszeleteljük és tálaljuk.
Köret:
1 fej brokkolit sós vízben megfőzünk.
Rózsáira szedjük és tálra tesszük.
Tálaláskor a brokkolira teszünk kacsamell szeleteket.
Meglocsoljuk egy fél narancs levével és némi narancshúst is rádobunk.
Természetesen nem bírtam megállni, hogy a serpenyő aljában maradt kacsazsírba ne mártsak egy szelet kenyeret, és meg ne egyem azon melegében, lila hagymával.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik