Fűszeres kacsamell serpenyőben sütve

Minap kacsamellet vásároltam, ami nem túl gyakran történik.

Kissé eltértem a hagyományos rozéra sütéstől, de nekünk ízlett a végeredmény.

Fűszeres kacsamell hozzávalói:

2 db tisztított kacsamell

só, bors

kakukkfű

rozmaring

majoránna.

A kacsamelleket hideg vízben átmossuk, majd szárazra töröljük.

A bőrét beirdaljuk kockásra.

Megsózzuk mindkét oldalát.

A bőrös oldalára borsot, kakukkfüvet, rozmaringot és majoránnát szórunk.

Egy serpenyőt felhevítünk és a bőrös oldalával lefelé kezdjük meg a sütést erős tűzön.

Öt perc után megfordítjuk a húst és azt is sütjük 5 percig.

Ha letelt az idő, mérsékeljük a tüzet és mindkét oldalát még 15-15 percig sütjük.

Kivesszük a serpenyőből, alufóliával letakarjuk és pihentetjük negyed óráig.

A rostokra merőlegesen felszeleteljük és tálaljuk.

Köret:

1 fej brokkolit sós vízben megfőzünk.

Rózsáira szedjük és tálra tesszük.

Tálaláskor a brokkolira teszünk kacsamell szeleteket.

Meglocsoljuk egy fél narancs levével és némi narancshúst is rádobunk.

Természetesen nem bírtam megállni, hogy a serpenyő aljában maradt kacsazsírba ne mártsak egy szelet kenyeret, és meg ne egyem azon melegében, lila hagymával.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Címkék: , , , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »