Ragacsos datolyapuding

Hagyományos angol sütemény, ami a mi pudingunkra cseppet sem hasonlít.

Szoktam nézni, ha időm engedni a Szerelem tálalva című műsort.

Szerelemre ritkán találnak a résztvevők, de jó nézni, ahogy igyekeznek főzni vakrandijukra a párra vágyó angolkák.

Ki bénázik, ki profin sürög-forog a konyhában, néhányan pedig a fáradtságot sem veszik, hogy elkápráztassák a másikat: mikróban készételt melegítenek.

Egyik adásban láttam ezt a pudingnak nevezett, valójában sütemény állagú édességet.

Kíváncsian néztem a készítését és kedvet kaptam hozzá.

Azóta már repetáztunk is belőle, mert bejött a családnak.

Szeretettel ajánlom annak, aki szereti a datolyát.

Érdemes tenni vele egy próbát.

Ragacsos datolyapuding hozzávalói:

10 dkg vaj

10 dkg datolya

2,5 dl víz

1 teáskanál szódabikarbóna

10 dkg cukor

2 tojás

15 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

1 cm friss gyömbér.

Elkészítés:

A kimagozott datolyát egy lábasban feltesszük a tűzre főni a vízben.Mikor felforrt, elzárjuk alatta a hőt és beledobjuk a szódabikarbónát.

Hagyjuk pezsegni, majd egy botmixerrel pürésítjük.

A tojást, a puha vajat és a cukrot habosra keverjük.

Hozzákeverjük a már kihűtött datolyapürét, majd ízesítjük a reszelt gyömbérrel.

Végül a sütőporos lisztet is hozzászitáljuk.

A sütőt 180°C-ra melegítjük.

Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, ebbe öntjük a süteménymasszáját.

20-25′-ig sütjük, szép barnára.

Hidegen és melegen is nagyon finom.

Ha egy gáztepsivel sütnénk, dupla adagot használjunk az alapanyagokból, úgy lesz szép magas.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!

Hadd örüljek   Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Címkék: , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »