Anyám kertjében tombol a cukkini szezon. De Ő valahogy csak akkor hajlandó leszedni, ha már gigantikus méretű.
Múltkor szóvá is tettem, mire nemes egyszerűséggel válaszolt:
-Hát így megnő!
Na jó, én a zsenge, kisebb példányokat imádom.
Meg sem muszáj hámozni és a magháza is benne hagyható.
Cukkini lepcsánkát máskor is készítek, de most kukoricadarával tettem egyedivé.
Hozzávalók:
50 dkg cukkini
2-3 nagyobb sárgarépa
3 tojás
fél zeller (közepes)
5-6 kanál kukoricadara
só, bors
1-2 gerezd fokhagyma
3 dkg reszelt parmezán sajt.
A cukkinit lereszeljük, besózzuk ( 2 evőkanál só), állni hagyjuk, majd kicsavarjuk, nyomkodjuk.
Hozzáreszeljük a sárgarépát és a zellert. Beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Megbolondítjuk egy kis fokhagymával.
Utolsó mozzanatként belekeverjük a kukoricadarát és a sajtot.
Először forró olajban kezdtem sütni, de túl sokat felszívott belőle.
Gyorsan átálltam egy grillserpenyőre, amiben natúr tudtam sütni. Sokkal finomabbá vált.
Ehetjük magában, joghurttal, tejföllel, kefírrel, paradicsommal.
Családi hedonista sajttal,kefírrel, paradicsommal nyomta.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik