Sült velő ínyenceknek

Gyors, finom, különleges!

Tudom, vannak megosztó kaják: pacal, körömpörkölt, kocsonya stb. Bizony ebbe a sorba tartozik az újabb malacság: a velő.

Én megértem az ellentábort, de attól még szeretem!

Mikor megláttam a pultban és nagyon frissnek nézett ki, gondoltam veszek egy keveset.

Elkészítettem, jó kis sörrel leöblítettem és nekem már kerek a világ!

Hozzávalók:

30 dkg sertésvelő

1 fej vöröshagyma 

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál állati zsír

só, frissen őrölt bors ízlés szerint

pár szelet erős zöldpaprika.

Elkészítés:

A velőt hideg vízbe beáztatjuk. Tíz perc múlva megtisztítjuk az eres hártyától.

Ismét átmossuk hideg vízben.

Langyos vízbe tesszük egy fazékban és pár percig, amíg kifehéredik, előfőzzük.

Szűrőben lecsepegtetjük.

A kétféle hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük.

Belezúdítjuk a velőt és erős lángon folyamatosan kevergetve sütjük. Sózzuk, borsozzuk, s a csípős paprikát is hozzáadjuk.

A fakanállal szétnyomkodjuk, hogy a végére egy krémes állagú ételt kapjunk.

Tálaláskor pirítósra kenjük, s megkoronázhatjuk még egy kis paprikával!

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »