Pár éve azt sem tudtam eszik-e vagy isszák a chiát? Ma már tudom, hogy ez egy Dél-Amerikából származó növény, konkrétan mag.
Az aztékok egyik alapvető tápláléka volt, mára Európa-szerte kedvelt magas rost- és vitamintartalma okán.
Konyhai felhasználása széleskörű: sütemények, pizza- és kenyértészták tökéletes kiegészítője, belekeverhető joghurtba, turmixba, müzlibe, levesbe, de különböző köretek, öntetek, saláták kísérője is lehet.
Kipróbáltam én is. Elég semleges az íze, inkább a gyümölcsöké dominál ebben a pudingban.
Hozzávalók:
2,5 dl házi tej
2 evőkanál chia mag
1 evőkanál méz
1 banán
1 csipet fahéj
1 evőkanál aszalt meggy
1 kanál darabolt mogyoró.
A magokra ráöntjük a tejet egy porcelántálban.
Lefedjük, hideg helyre tesszük. 2-3 óránként megkeverjük.
Amikor a mag megszívta magát, és kocsonyás, “puding” állagú, hozzákeverjük a mézet és a feldarabolt banánt.
Fahéjjal ízesítjük.
Pohárba kanalazzuk, tetejét megszórjuk meggyel és mogyoróval.
Jó étvágyat!
Azóta már készítettem kókusztejjel is ezt a receptet, az arányok ugyanezek.
Kicsit krémesebb az állaga. És egy fokkal fincsibb!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik