Pezsgős kacsacomb

Amikor a kacsa nem a tóban, hanem a pezsgőben fürdik.

A vasárnapi ebéd- ha nem tervezem meg előre- attól függ, mit sikerül elővenni a fagyasztóból.

Ma 4 szép kacsacombot sikerült belőle kivarázsolni.

Mivel a kacsának idő kell, összeszedtem magam, semmi reggeli lustálkodás.

Hozzávalók:

4 db kacsacomb

4 db vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

4 evőkanál méz

friss kakukkfű(4-5 ágacska)

1 kávéskanál chilipor

4 dl pezsgő

4 dl víz.

Megmostam a húst, szárazra  töröltem és alaposan bedörzsöltem sóval-borssal.

A sütőedényt kipárnáztam a felszeletelt vöröshagymával, erre szórtam a fokhagymát.

Ráfektettem a combokat. Felöntöttem a pezsgővel és a vízzel, fincsi kis fürdő ez nekik.

Rákanalaztam a mézet, meghintettem a chilivel és beledobtam a kakukkfüvet is, hadd úszkáljon.

Betoltam a 160-170 ºC-os sütőbe.

Úgy 2-2,5 óra múlva lett kész.

Időnként meglocsoltam a saját zsírjával.

Zöldséges kuszkuszt és salátát adtam hozzá köretnek.

A zsírja még túlélte az ebédet, jó lesz egyszer kitunkolni!

Jó étvágyat!

Címkék: , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »