Hagymaleves sonkalével

A sonka főzőlevének praktikus felhasználása, akár húsvétra is!

A tavalyi sonkalevet betettem a fagyasztóba, ide-oda pakolgattam hónapokig, míg egy bablevesben végezte nagy nehezen.

Idén frissen készítettem belőle nagyszombaton hagymalevest.

Mindenki repetázott belőle, így kérdeznem sem kellett: Ízlik-e?

Hagymaleves hozzávalói:

60 dkg vöröshagyma

2 liter sonka főzőlé

fél teáskanál frissen őrölt bors

3 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál étkezési keményítő

1 dl főzőtejszín

10 dkg prosciutto

5 dkg reszelt parmezán sajt.

A vöröshagymát felkarikázzuk és az olajon megpirítjuk.

Felöntjük a sonkalével és lefedve puhára főzzük alsó lángon a hagymát.

Borsozzuk.

Ha puhává vált, összeturmixoljuk, hogy krémes állagot kapjunk.

A keményítőt csomómentesre keverjük két deci levessel, és beleöntjük.

Végül összeforraljuk a tejszínnel.

A sonkát megpirítva a tetejére halmozzuk tálaláskor.

Parmezánnal meghintve az igazi!

Címkék: , , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »