Házi mangó fagylalt cukor nélkül

Hűsítő finomság mindössze három alapanyagból, pofon egyszerűen!

Igazán érett mangót ritkán sikerül kifognom. Most mégis sikerült, két csodásan illatos és puha mangóhoz jutottam hozzá.

A melegre való tekintettel fagylaltként végezte ez az egzotikus gyümölcs földi pályafutását.

Hozzávalók:

0,5 l natúr görög joghurt,

2 db érett mangó

 citromlé (fél citrom frissen facsart leve).

A mangót felkockázzuk. Ezt úgy a legcélszerűbb végrehajtani, hogy a gyümölcsöt a magjánál két oldalról levágjuk, majd késsel bevagdossuk a húsát. Kifordítjuk a héját és levágjuk róla a gyümölcshúst.

Késes aprítóba tesszük. Párat pörgetünk rajta, majd belekerül a joghurt és a citromlé.

Porcelántálba tesszük és 4 órán át fagyasztjuk. Óránként egyszer villával alaposan átkeverjük.

Ha nincs otthon tálaláskor fagylaltos kanalunk, a karalábévájó is kiválóan megteszi!

Jó nyalakodást hozzá!

Tipp: ha kevésbé érett a mangó, két evőkanál mézzel oldjuk meg a helyzetet.

Jól illik hozzá a mandula és a zöld kardamom, bátran ízesíthetjük vele.

Címkék: , , , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »