Sült karfiol a sütőből

Eddig csak főzted a karfiolt? Itt van kétféle nagyszerű alternatíva! Imádni fogod!

Nálam a karfiol menő zöldség, főleg rántott formában házi majonézzel és levesként.

Kacérkodtam a gondolatával, hogy a Mautner-féle kakaós sült változatot is kipróbáljam egyszer, és jelentem: nagyon bejött!

A másik változat a bizarrnak hangzó kakaós mellé született a kevéssé bevállalós családtagoknak. Ő a sajtos-fűszeres.

kakaós karfiol így készül:  a zöldséget megmossuk, megszárítjuk, rózsáira szedjük.

A sütőt előmelegítjük 200C-ra. A karfiolrózsákat összeforgatjuk olívaolajjal, sóval, borssal, hogy egyenletesen mindenütt befedje. Ezt legegyszerűbben úgy érhetjük el, hogy az olajat és a fűszert egy zacskóba öntjük és beledobáljuk a karfiolrózsákat, majd alaposan összerázzuk.

Kiterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Megszórjuk egy nagy csipet őrölt chilivel, végül egy szűrő segítségével

annyi keserű kakaóporral, hogy mindenhová  jusson vékony rétegben.

Addig sütjük, amíg a karfiol megpuhul, ez 35-40 perc kb. 

A kakaó, lám, mint fűszer is kiválóan megállta a helyét!

Nincs olajszag, nincs előfőzés, csak isteni végeredmény!

Ropogós, zamatos, igazi ínyenc falat!

A sajtos-fűszeres karfiol a hagyományos rántott karfiolra hajaz erősen.

Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol rózsáira szedve

10-20 dkg zsemlemorzsa

3 tojás

10 dkg sajt (füstölt, sima)

só,bors ízlés szerint

olívaolaj a locsoláshoz (2-3 evőkanál).

A tojást felverjük, sózzuk és borsozzuk. A karfiolrózsákat egyenként megforgatjuk benne, majd zsemlemorzsával hintjük. Sütőpapírral letakart sütőlemezre tesszük és sajttal bőven megszórjuk. 

Olívaolajjal meglocsoljuk és betoljuk a 200 °C-os sütőbe, míg szép piros lesz (kb.30-40 perc).

A saját készítésű majonéz itt is dukál hozzá alaphangon.

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: , , , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »