Nyáron nagyon sokszor készítettem, a friss, napsütötte paradicsom, a petrezselyemzöld és a facsart citromlé igazán hűsítő érzést ad.
A jó minőségű alapanyagok még most is beszerezhetők a piacokon, így nyugodt szívvel kipróbálhatja, aki szeretné.
Roppant egyszerűen elkészíthető, s reggelinek, ebédnek és vacsorának is kiváló!
Hozzávalók:
30 dkg bulgur (hántolt, előfőzött, szárított és őrölt búzaszemek)
4 db közepes paradicsom
1 db kígyóuborka vagy 4-5 kovászolni való kisebb darab
1 csokor petrezselyem
1 db kápia paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 nagy fej lila hagyma
1 citrom leve
2 evőkanál olívaolaj
1-1 teáskanál só és frissen őrölt bors.
Fél liter vizet oda teszünk főni, sózzuk, majd amikor forr, levesszük a tűzről. Beletesszük a bulgurt, és lefedve addig áztatjuk, míg meg nem duzzad. A puha bulgurt leszűrjük, kicsit hagyjuk kihűlni.
A zöldségeket tetszés szerint felkockázzuk, és a langyos bulgurhoz keverjük. Meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, rácsurgatjuk az olajat. Végül petrezselyemzölddel koronázzuk.
Szerintem megunhatatlan, remekül átveszi a bulgur az ízeket, könnyű, laktató. Az már csak hab a tortán, hogy fogyókúrás étrendbe is könnyedén beilleszthető!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik