A legtöbb zöldséget lehet sütni sütőben, jó ropogósra. Egyik kedvencem a cékla és a batáta.
Most pedig besorakozott mögéjük a zöldbab is.
Abbahagyhatatlan, de egészségesebb, mint a bolti chipsek.
És szebben is adják a ropogó hangot, ahogy beleharap az ember.
Hozzávalók:
30 dkg zöldbab (sárga vajbab)
3 dkg vaj
4 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint
1 teáskanál curry.
Elkészítés:
A zöldbabok száras végeit levágjuk.
A megtisztított zöldbabot sütőlapra helyezzük.
Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
Az olvasztott vajba belekeverjük a curry port és ezzel is meglocsoljuk a zöldbabot.
De szórhatjuk egyenesen a zöldségre is, főleg aki szereti a curry intenzív ízét.
Ezután 200 C fokos sütőben 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik