Zöldbab chips

Bizarrul hangzik, de ha kipróbálod, a kedvenceddé válik!

A legtöbb zöldséget lehet sütni sütőben, jó ropogósra. Egyik kedvencem a cékla és a batáta.

Most pedig besorakozott mögéjük a zöldbab is.

Abbahagyhatatlan, de egészségesebb, mint a bolti chipsek.

És szebben is adják a ropogó hangot, ahogy beleharap az ember.

Hozzávalók:

30 dkg zöldbab (sárga vajbab)

3 dkg vaj

4 evőkanál olívaolaj

só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint

1 teáskanál curry.

Elkészítés:

A zöldbabok  száras végeit levágjuk. 

A megtisztított zöldbabot sütőlapra helyezzük.

Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.



Az olvasztott vajba belekeverjük a curry port és ezzel is meglocsoljuk a zöldbabot.

De szórhatjuk egyenesen a zöldségre is, főleg aki szereti a curry  intenzív ízét.

Ezután 200 C fokos sütőben 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »