Ismerős, hogy egyfajta alapanyagból csak néhány ételt készítesz?
Karfiolból leves, rakottas és a megunhatatlan rántott karfiol ugrik be, igaz?
Nos, ha kicsit több időd van és rá is szánnád erre az ételre, akkor figyelmesen olvasd az alábbi sorokat.!
A végeredmény magáért beszél, nagy sikerre számíthatsz vele! Ez a karfiolfasírt!
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
2 teáskanál mustár
20 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
só, bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyemzöld
tetejére 5 dkg parmezán sajt.
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben félpuhára főzzük.
Leszűrjük és késes aprítóval darabosra törjük.
Egy tálban a zsemlemorzsával, tojással, petrezselyemzölddel összekeverjük és sózzuk, borsozzuk (1-1 teáskanál ideális). Ízesítjük a mustárral.
Kis pogácsákat formázunk a pépből, és sütőpapírra helyezzük.
Hőlégkeveréses sütőben szép pirosra sütjük közepes hőfokon. A sütési idő alatt egyszer megforgatjuk a karfiolpogácsákat.
Még melegen megszórjuk parmezán sajttal.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik