Napokkal karácsony meg lehet sütni, és egy jól záródó fémdobozban sokáig eláll.
Hozzávalók:
30 dkg búza finomliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
csipetnyi só
1 tojás sárgája
1 citrom leve és héja.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, sózzuk, belekeverjük a cukrot. A fagyos vajat belereszeljük.
Gyorsan dolgozzunk, ne melegedjen fel a tészta!
Legvégén beleütjük a tojássárgáját, és a citrom kifacsart levét illetve lereszelt héját.
Ha a vaj elmorzsolódott, hűtőbe tesszük egy fél órára.
Kilisztezett deszkán 3-5 mm-esre nyújtjuk, és formával kiszúrjuk.
Egy teli forma (alsó rész) és egy kiszúrt közepű (felső rész) szükséges a linzerhez, ezt a két darabot illesztjük össze sütés után lekvárral.
Ha van ünnepi kiszúró formánk, azzal még érdekesebbé és különlegesebbé tehetjük a süteményünket.
Én itt házi szilvalekvárt használtam, de bármilyen savanykás (barack, meggy, áfonya,szeder) megfelelő hozzá.
Hőlégkeveréses sütő alsó-és felső fokozatán 170 °C-on 10-15 perc a sütési idő.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik