Gondolom minden családban van olyan étel, ami megunhatatlan, mert annyira szeretik, és különösen nehézségekbe sem ütközik az elkészítése. Egyszerű alapanyagokból áll, variálható és gyorsan elkészül.
A paradicsomos tészta, Ildikó-módra bizony ilyen!
Otthoni elnevezése egyszerűen P.T. náluk!
Alkalmam volt megkóstolni, és azóta már magam is készítettem.
Igencsak ízletes, nem csoda, ha gyorsan kedvenccé válik!
A paradicsomos tészta hozzávalói:
0,5 kg száraztészta (ami jól felszívja a szószt, pl. penne, fusilli, casarecca)
4 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
1 nagy szál sárgarépa apróra vágva
1 db zöldpaprika apróra vágva
1 szál zeller felkockázva
2 db paradicsomkonzerv (kockára vágott)
só, bors ízlés szerint
1 kávéskanál pirospaprika
1-1 evőkanál oregánó és kakukkfű
3 dkg parmezán sajt
Plusz hozzávaló ⊕ lehet még, és itt a variációs lehetőség: cukkini/ szardínia/ gomba/kolbász/ hal,/darált hús (kb. 30 dkg).
Elkészítése:
Az olíván megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd jöhet bele a zellerszár, a zöldpaprika és a sárgarépa.
Nagy lángon pirítjuk, hogy megfelelő legyen.
Beletesszük a plusz hozzávalót ⊕, jelen esetben a tonhalat (kb. 30 dkg), majd a pirospaprikát és az egyik paradicsomkonzervet. Ebben puhára főzzük.
A végén felöntjük a másik paradicsomkonzervet, felfőzzük, befűszerezzük(só, bors, kakukkfű, oregánó).
Kb. öt percig összefőzzük az egészet. Végül összeforgatjuk a kifőtt tésztával és azon melegében tálaljuk!
Parmezán sajtot szórunk a tetejére és elfogyasztjuk!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik