Pásztorpite, a laktató egytálétel

A pásztorpite egy húsos ragu és a krumplipüré kiváló ötvözete!

Középső fiam mostanában állandóan krumplipürét kér köretnek.

Mivel igazából mindenki szereti, általában teljesítem is ezt, és kikeverem a pürét, hadd legyen boldog! 

Most egy egytálételhez, az angol eredetű pásztorpitéhez használtam fel, a hétvégi ebédnél.

A húsos ragut sárgarépa, hagyma és zeller teszi zamatossá, selymessé, a fűszerek mellett.

A ragu tetejére kerül az illatos püré.

Egyszerűen összesütjük, s már kész is a fenséges lakoma.

A húsos ragu hozzávalói:

A krumplipüré hozzávalói:

A tetejére 5-10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A hagymát  kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük.

A sárgarépát lereszeljük, a zellert felaprítjuk, ezeket  ismét lepirítjuk, s beledobjuk a fokhagymát is, amit összezúzunk előzőleg.

Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk.

Hozzáöntjük a húsleves alaplevet  vagy a vizet, és mártás sűrűségűre főzzük.

A krumplipüréhez  burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk,  sós vízben megfőzzük, áttörjük.

Belekeverjük a vajat és a szerecsendiót, valamint a tejet és tejfölt. Kóstoljuk, ha szükséges, még után sózzuk.

A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapürével bevonjuk a tetejét.

Meghintjük reszelt sajttal.

190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy könnyebben lehet tálalni.

 

Címkék: , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »