Ha vasárnap, akkor húsleves!

Lehetne bármilyen leves, de nálunk csak ez jöhet szóba. Kizárólagos előnye van, lehetetlen megkerülni!

Ha másképp alakulna, valószínűleg zendülés törne ki itthon!

Azt hiszem lehetetlen elrontani, bár már hallottam olyat: valakinek mégis sikerült, bár hitetlenkedve állok előtte. Ugyanis mit hallottam: valaki odaégette(!) a levest! Ugyebár lassú tűzön, gyöngyözve kell főzni, emberünk (asszonyunk) pedig az időt hagyta neki (3-4 óra) csak épp közepes lángon, így a csirkéje odakozmált. Na.

Én is csirkéből készítem előszeretettel, a szárnyaslevest (pulyka, csirke, galamb, tyúk) a gyomrom jobban kultiválja. A malacka kevésbé ízlik (bár, hmm kis orjaleves nem megvetendő), a marha pedig egyre drágább. Ez utóbbit szívesen kóstolgatnám, de ugye a gazdasági helyzet meg miegyebek 🙂

Ott tartottunk:nehéz elrontani. Miért is? Mert ha beledobáltunk minden hozzávalót miután felforrt a leves és leszedtük a habját (na, olyat is hallottam: ezt az első vizet valaki leönti és teljesen újat ereszt rá), csak lassan tovább főzzük a hozzávalók puhulásáig. Jó sok zöldség jusson beléje, ettől kapja meg azt a semmi mással össze nem hasonlítható ízét. Jöhet: fehér-és sárgarépa, zeller, karalábé, hagyma, fokhagyma, petrezselyemzöld, zellerszár.Lehet bele az utolsó félórában hámozott krumplit is dobni, legyen a leveshús mellé.



 

Fűszerek közül: só, szemes bors, erős chili, és szerecsendió. Aki kevésbé erősen szereti, erős paprikát csak módjával, de el is lehet hagyni.

Én még a forró leves tetejére is szórok keveset. Kiváló náthaűző.

Elégedett kanalazást hozzá!

Ezek a fotók egy héttel később készültek, amikor pulyka alsócomb volt az alap.Ím:

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Tovább a blogra »